Årskrönika

Kollegan Anders Roséns och min årskrönika:

Nu är det dags att blicka tillbaka på 2012 – och vi vill börja med att tacka alla Halmstadbor för året som har gått. Vi har under det gångna året sagt att vår prioritet är att träffa Halmstads invånare och samtala om idéer och behov i vår fina kommun.

Vi har därför knackat dörr, besökt företag, föreningar, skolor, äldreboenden och många andra för att få kunskaper om hur vardagen ter sig i olika verksamheter. När vi tillträder 2014 vill vi nämligen att vår socialdemokratiska politik ska bygga på era idéer och vara djupt förankrad bland er Halmstadsbor.

Fokus för vår politik är jobb och välfärd. Vi har under året satt näringslivsfrågorna på dagordningen och likaså ungdomsarbetslösheten genom att leverera ett konkret politiskt paket för jobb åt unga. När det kommer till välfärden har frågan om skolkvalitet och en värdig ålderdom varit centrala för socialdemokratin.  I en tid när borgerligheten med moderaterna i spetsen förstör och skär i välfärden har vi markerat att vår tidlösa socialdemokratiska ambition är att utveckla välfärden, inte likt borgerligheten avveckla den.

Samtidigt som vi har jobbat för en politisk förändring har personalen runtom i Halmstads kommun lagt ner ett stort arbete och engagemang som inneburit att våra kommuninvånare fått en fin service oavsett om de är två år och går i förskolan eller är 92 år och bor på ett särskilt boende.

För oss socialdemokrater är det självklart att personalen även i fortsättningen skall få utöva viktiga arbeten och göra Halmstad ännu mer attraktiv att bo och verka i. Det är också självklart att personalen som jobbar i kommunen ska få den kompetensutveckling och friskvård som behövs. Det är det minsta vi kan göra för personalen i kommunens olika verksamheter som gör ett fantastiskt arbete som betyder oerhört mycket för många.

Så återigen, ett stort tack för 2012! Vi ses 2013, med ny kraft och fortsatt tro på ett Halmstad och Sverige som kan bättre!

God Jul och Gott Nytt År!

Vinter