Sommar!

Solen skiner, havet lockar med bad och snart har turisterna börjat inta Halmstads stränder. Sommaren är här! Då känns det lägligt att summera första delen av 2013 och blicka framåt.

Våren 2013 har varit intensiv. Socialdemokraterna i Halmstad har lagt mycket energi på att vara ett utåtriktat parti. Vi har fortsatt våra dörrknackningar och dialogprogram varigenom vi har besökt hundratals hushåll i Halmstad. Vi har valt nya forum för att träffa Halmstadbor, bland annat genom att delta vid mässor såsom Tillväxtmässan och 60+ -mässan. Vi har besökt skolor, företag, föreningar och arrangerat dialogmöten. Vi är Halmstads mest tillgängliga och aktiva parti via de sociala medierna och vi syns kontinuerligt i traditionell media.  Allt detta har gjort att vi har fått nya kunskaper om vad Halmstadborna tycker är viktigt – vilket vi också ska kanalisera.

Politiskt har vi prioriterat sysselsättningen, välfärden och skolan. Det är helt enkelt så att genom fler jobb och en bättre skola bygger vi ett Halmstad med framtidstro, ett Halmstad som kan bättre. Nyligen presenterade vi därför i vår alternativa budget för Halmstad 2014-2016 ett stort jobbpaket och investeringar i skolan. Jobbpaketet betyder att unga ska ges jobb genom ett generationsskifte i kommunen och vi ska investera i traineetjänster, sommarjobb, studentmedarbetare och praktikplatser. I Socialdemokraternas Halmstad ska alla unga ha sysselsättning. För skolans del investerar vi i höjd lärartäthet i grund- och gymnasieskolan och vi vill bygga fler förskoleavdelningar. Under flera år har många lärare varslats vilket också drabbat skolkvaliteten – den trenden vill vi bryta. Investeringar i högre lärartäthet är investeringar i kunskap och bättre skolresultat. För hela vårt skolpaket, läs här.

Sammantaget verkar Halmstadborna uppskatta Socialdemokraterna. Vi genomförde en opinionsundersökning via SIFO under april 2013 som i all akt och mening är statistiskt säker. Undersökningen visade att 44 % av Halmstads invånare skulle rösta på (S) om det vore val idag. Det är ett fint förtroende som vi är ödmjuka inför och vi ska jobba vidare för att fortsätta förtjäna det förtroendet.

Efter sommaren väntar valrörelse vilket ska bli roligt!  Jag brukar ofta säga att det är viktigt att (S) har ett gott förtroende för att vi är bra, inte för att (M) med stödpartier är dåliga. Min förhoppning är att vi ska fortsätta jobba med den devisen som framtidsperspektiv.

Jag avrundar med några sommarbilder – tycker om att fotografera och Halmstad har många fina motiv!

Image

Image

Image