Framtidskontrakt för Halmstad

Nyligen antog Socialdemokraterna i Halmstad ett framtidskontrakt för Halmstad. Framtidskontraktet är i korthet det valprogram som socialdemokratin går till val på i Halmstad.

Vi har tagit fram en film som illusterar några av våra prioriteringar 2014-2018. Klicka på bilden för att komma till filmen.

Image

  • Alla unga i Halmstad ska ha sysselsättning. Ungdomsarbetslösheten i Halmstad är högre än i resten av Sverige. Vår ambition är att alla unga ska ha ett jobb, praktik eller utbildning att gå till istället för att vara beroende av socialbidrag.
  • Skolan ska lyftas. Vi vill garantera mindre skolklasser och anställa fler lärare. För mer kunskap istället för fortsatta neddragningar inom skolan.
  • Investeringar i välfärden och äldreomsorgen. Halmstads äldre ska få den goda välfärd, vård och omsorg de förtjänar. Därför kommer vi prioritera investeringar i välfärden framför privatiseringar och vinstjakt.
  • Alla ska kunna åka buss för 1000 kr/år. Vi vill införa ett 1000-kr-kort där du kan åka buss hur mycket som helst, var som helst i Halmstad, för 1000 kr per år. Det är bra för miljön och plånboken.

Image

Vid presentationen av framtidskontraktet med Anders Rosén